• 1401/04/27
  • - تعداد بازدید: 22
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

کارگاه آموزشی آشنایی با طبقه بندی بین المللی بیماری ها

.

کدگذاری بیماری ها که یکی از اصول مهم در امر را ثبت صحیح و دقیق مستندات بالینی در پرونده پزشکی بیمار

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت و انفورماتیک از برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با طبقه بندی بین المللی بیماری ها در بیمارستان پیوند اعضاء ابوعلی شیراز خبر داد.

دکتر «رکسانا شریفیان» گفت: ین کارگاه یک روزه، به همت واحد آموزش بیمارستان و با دعوت از گروه مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، جهت پزشکان عمومی و متخصص، کارشناسان بخش مدیریت اطلاعات سلامت  و سایر کادر کلینیکی و پاراکلینیکی بیمارستان پیوند اعضاء برگزار شد.

در ابتدای گارکاه دکتر «علی بهادر» رئیس بیمارستان پیوند اعضا با اشاره به اهمیت به سزای اطلاعات در حوزه بهداشت و درمان در بخش های مختلف، یکی از مهم ترین ارکان مدیریت، پژوهش، آموزش، تصمیم گیری و ... را مدیریت صحیح اطلاعات سلامت و مستند سازی دقیق و کامل دانست .

 

او  با اشاره به نظام طبقه بندی بین المللی بیماری ها "ICD(International Classification of Diseases and Related Health Problems)"، آن را یکی از بزرگ ترین تحولات حوزه بهداشت درمان دانست که با سابقه ای بیش از 150 سال، همواره در جهت ایجاد نظامی مناسب جهت تحقق اهداف سلامت گام برداشته است. و با اشاره به اهمیت کدگذاری بیماری ها که یکی از اصول مهم در امر را ثبت صحیح و دقیق مستندات بالینی در پرونده پزشکی بیمار هستند، به درج تمامی مستندات به صورت صحیح و کامل در پرونده پزشکی توسط کادر درمان علی  الخصوص پزشکان تاکید نمودند.

در ادامه دکتر «شریفیان»با اشاره به تاریخچه طبقه بندی بین المللی بیماری ها، به اهمیت مستند سازی در حوزه سلامت اشاره نمودند و مطالبی را در خصوص کتاب کد گذاری بین المللی بیماری ها ، ویرایش دهم "ICD-10" بیان و برخی از جزئیات کتاب مربوطه را جهت آشنایی شرکت کنندگان بیان کردند و کتب مختلف در حوزه های تخصصی رشته های مختلف علوم پزشکی مانند آنکولوژی، اعصاب و روان، دندانپزشکی، پرستاری، داروسازی و ... را معرفی نمودند.

 

در ادامه کارگاه «ساجد عربیان» دانشجوی دکتری رشته مدیریت اطلاعات سلامت به تشریح آخرین ویرایش کتاب طبقه بندی بین المللی بیماری ها "ICD-11" پرداخته و بخش های مختلف کتاب را برای شرکت کنندگان توضیح دادند.

با توجه به اینکه نظام ICD-11 به صورت یک پلتفرم الکترونیکی آنلاین در دسترس است، بررسی و کدگذاری چند تشخیص به صورت عملی توسط آقای عربیان با مشارکت شرکت کنندگان صورت پذیرفت.

بخش سوم این کارگاه آموزشی به معرفی سامانه مکسا (مرجع کد گذاری سلامت ایران) اختصاص داشت که توسط دکتر «مهرداد کرجی زاده» از فارغ التحصیلان رشته مدیریت اطلاعات سلامت انجام شد که ایشان با توضیح بخش های مختلف این سامانه، به اهمیت ثبت دقیق اطلاعات با فرآیند های مشخص شده در سامانه مکسا تاکید کردند.

در پایان دکتر «بهاد»ر ضمن ابراز خرسندی از برگزاری کارگاه آموزشی مذکور اظهار امیدواری نمودند که جلسات آموزشی در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت مانند آموزش فرآیند های صحیح ثبت مستندات بالینی و تشخیص نویسی، کدگذاری بیماری ها و آموزش ثبت گواهی فوت جهت کادر درمان بیمارستان توسط گروه مدیریت اطلاعات سلامت دانشگاه برگزار گردد.

دکتر «شریفیان» نیز ضمن تشکر از برگزاری کارگاه، آمادگی گروه مدیریت اطلاعات سلامت جهت برگزاری کارگاه های موردنظر را جهت انتقال آخرین اطلاعات و تجربیات در حوزه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت اعلام نمودند./ فاطمه غزنوی

پایان خبر

 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 63658
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید