• 1399/03/02
  • - تعداد بازدید: 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شست هم اندیشی

عملکرد نظام سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در بحران شیوع پاندمی کرونا

عضو شورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی از برگزاری نشست هم اندیشی "عملکرد نظام سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در بحران شیوع پاندمی کرونا" به صورت آنلاین خبر داد.

عضو شورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی از برگزاری نشست هم اندیشی "عملکرد نظام سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در بحران شیوع پاندمی کرونا" به صورت آنلاین خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت واطلاع رسانی پزشکی ، « رایحه نوروزی » گفت :در این نشست هم اندیشی آنلاین که با حضوردکتر «سجاد دلاوری»(فارغ­التحصیل دکتری سیاست­گذاری سلامت) و محمدپور(دانشجوی دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی) برگزار شد. دانشجویان رشته­های مختلف پیراپزشکی در مقاطع کارشناسی و ارشد در این نشست شرکت کردند.

او ادامه داد: در این نشست، ضمن مقایسه عملکرد نظام­های سلامت، به منظور مقابله با بحران­های احتمالی پیش­رو پیشنهادهایی ارائه شد.

او افزود: در این هم اندیشی بیان شد که در دوران شیوع بیماری کرونا، فرصت­ها و تهدیداتی برای تمام نظام­های سلامت ایجاد شد. این بحران نقاط ضعف و قوت نظام­های سلامت و اهمیت ایجاد دسترسی به مراقبت­های بهداشتی اولیه را مشخص کرد. بها دادن به ویژگی­هایی مثل آمادگی و برنامه­ریزی برای موقعیت بحران، نیروی انسانی کارآمد، تجهیزات پیشرفته و... یاریگر برخی نظام­های سلامت در رویارویی با این بحران بود. توجه به نظرات کارشناسان مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، توجه به نظرات کارشناسان و پژوهش های انجام شده و سیاست­گذاری مبتنی بر شواهد* بسیار مهم است.

او ائامه داد: می­توان گفت در نظام سلامت ایران، عملکرد نظام سلامت خصوصا تولیت سلامت در دوران بحران کرونا اصلاح شد. تولیت ستاد کرونا و تبدیل حوزة سلامت به عنوان اولویت اصلی تمام بخش­های کشور از موفقیت­های بدست­آمده طی این دوران بود. این موفقیت پایان تلاش­های مدیریت حوزة سلامت نیست؛ برنامه­ریزی­های آینده برای ارتقای نظام سلامت باید شکل گیرد. در سال­های آینده این اهمیت عملکرد نظام سلامت و استفاده از این پتانسیل در بخش سلامت بسیار حائز اهمیت است. این پاندمی بار دیگر یادآوری کرد که تا چه حد اپیدیمیولوژی و رشته­های مدیریت سلامت حائز اهمیت هستند. تاثیر عملکرد رشتة مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در موقعیت کنونی در حوزة سلامت اهمیت بیشتری یافت.

او گفت : تصمیم­گیری بر اساس مبانی علمی درست، تولید شواهد و محتوای درس­آموخته­ها برای این مفاهیم بسیار مهم است. با توجه به تجربیات حاصل از شیوع بیماری سارس و سایر بیماری­های واگیر مهلک، رشد بیماری­های نوظهور و احتمال اوج­گیری شیوع کرونا در ماه­های آتی، ضرورت در مستندسازی شواهد به عنوان درس­آموخته(مثلا وجود انگ دربارة بیماران مبتلا به ویروس، انتظارات مردم از دولت و...) بیش از پیش مشخص شد. برای مقابله با اوج مجدد شیوع بیماری کرونا، می­توان درس­آموخته­های کنونی استفاده کرد تا در صورت بروز بحران مجدد رویارویی صحیح با آن صورت گیرد. یکی از تجربیات موفق رسیدگی به هنگام پیش از وخامت حال بیمار و انجام تست ها می­باشد. استان فارس در این زمینه تجربیات و موفقیت­هایی بدست آورده­است. درباره افزایش توان پاسخگویی بیمارستان­ها از طریق افزایش ظرفیت تخت­های مراقبت ویژه، پیش­بینی روند­های بیماری در آینده و پیش بینی تخت و هزینه­آن با توجه به نیاز آینده باید انجام شود. در این مبحث، احتمال وجود تقاضای القایی برای تخت­های مراقبت­های ویژه و بلااستفاده ماندن تخت­ها و هزینة مالی آن بر روی نظام سلامت باید به عنوان یک عامل مخدوش کننده در نظر گرفته شود.»

او ادامه داد: سیاست­گذاری مبتنی بر شواهد: این مفهوم در نظام سلامت به اندازة پزشکی مبتنی بر شواهد ضرورت دارد. در سیاست­گذاری سلامت، بر مبنای اولویت­ها، مسائل سیاسی، بنیان­ فکری سیاست­گذار و شرایط خارجی که وجود دارد تصمیم­گیری می­شود. به سیاستگذاری مبتنی بر شواهد، سیاستگذاری آگاه گفته می­شود. در این روش، پژوهشگر باید نیم­نگاهی به شواهد داشته باشد، به شواهد بها داده شود و... شواهدی که بدست می­آیند، نباید در تضاد با سیاست­های تصمیم گیرنده باشد. اگر سیاست­گذار جزئی از مطالعه باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که با توجه به نتایج آن پژوهش تصمیم گیری کند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 24443
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید