• 1401/06/27
  • - تعداد بازدید: 10
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه دکتری گروه فناوری اطلاعات سلامت

.

مدیرگروه فناوری اطلاعات سلامت از برگزاری جلسه دفاع از رساله دکتری و فارغ التحصیلی دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دکتر"رکسانا شریفیان" گفت: "زهرا عرب کرمانی" رساله خود را با عنوان "طراحی، پیاده سازی و ارزیابی سامانه ملی ثبت بیماری ویتیلیگو" به راهنمایی دکتر "رکسانا شریفیان" و دکتر «عباس شیخ طاهری» و مشاوره دکتر «پیوند باستانی» دکتر «آزاده بشیری» و دکتر «نفیسه اسماعیلی» در بهمن ماه 99 شروع کرد و در شهریور ماه 1401 موفق به دفاع گردید.

 

دکتر شریفیان در ادامه گفت: به منظور کنترل بیماری ویتیلیگو علاوه بر استفاده از دستورالعملهای مناسب به منظور تشخیص و درمان بیماران، نیازمند سیستم‌های اطلاعاتی و نظارتی قوی مانند سامانه‌های ثبت می‌باشیم. سامانه ملی ثبت بیماری ویتیلیگو یک مخزن مرکزی از اطلاعات بیماران مبتلا به ویتیلیگو می‌باشد که تصمیمات اتخاذ شده بر اساس اطلاعات حاصل از آن می تواند موجبات کنترل پیامد، روند بیماری، مقایسه درمانهای مختلف، پیگیری درمانهای ارائه شده و بهبود کیفیت مراقبت به بیماران مبتلا به ویتیلیگو را فراهم نموده و نسبت به جمع آوری و حفظ متمرکز داده ها با تاکید بر میزان اعتبار و توافق داده‌های ثبت شده اقدام نماید.

هدف از این مطالعه طراحی، پیاده سازی و ارزیابی سامانه ملی ثبت بیماری ویتیلیگو در ایران بود. این مطالعه توصیفی- توسعه ای با رویکرد کاربردی در سالهای 1400-1399 انجام شد. این مطالعه دارای چهار مرحله کلی بود. در مرحله اول به منظور تعیین الزامات سامانه با استفاده از مرور متون، بررسی پرونده پزشکی بیماران به منظور شناسایی وضعیت موجود کشور و مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان الگوی اولیه الزامات تهیه و سپس به منظور تعیین اعتبار الگوی پیشنهادی از پرسشنامه محقق ساخته و روش دلفی استفاده شد. در مرحله دوم جهت شناسایی فرایندها نسبت به برگزاری جلسات هم اندیشی با کاربران سامانه اقدام و مدل مفهومی سامانه با استفاده از نمودارهای UML و نرم افزار Sparx Enterprise Architect ترسیم گردید. در مرحله سوم به منظور پیاده سازی، سامانه در محیط برنامه‌نویسی PHPStorm طراحی و از زبان برنامه‌نویسی PHP و فریم‌وورک Yii بر روی سرویس دهنده استفاده شد. برای ذخیره داده‌ها پایگاه داده MariaDB مورد استفاده قرار گرفت. در مرحله چهارم کاربردپذیری سامانه از دیدگاه کاربران نهایی با استفاده از پرسشنامه ارزیابی شد.

مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت در ارتباط با بخشی از نتایج این پژوهش گفت: نتایج مطالعه نشان داد در نهایت تعداد 265 الزام، به عنوان الزام اصلی از نظر خبرگان جهت طراحی سامانه ملی ثبت بیماری ویتیلیگو مورد تایید نهایی قرار گرفت. این الزامات در 7 محور اصلی شامل اهداف (9 الزام)، ساختار (3 الزام)، عناصر اطلاعاتی و منابع داده ها (192 الزام)، معیارهای ثبت و ورود داده‌ها (5 الزام)، سیستم طبقه بندی (2 الزام)، الزامات کنترل کیفیت داده‌ها (31 الزام) و الزامات گزارش دهی و اطلاع رسانی داده‌ها (23 الزام) دسته بندی شدند. در ادامه سامانه ملی ثبت بیماری ویتیلیگو طراحی و پیاده سازی گردید. در مرحله ارزیابی کاربردپذیری با کسب میزان موافقت 89.5 درصد مورد تایید کاربران قرار گرفت.

دکتر شریفیان در پایان گفت: ایجاد سامانه ملی ثبت برای بیماری ویتیلیگو با کاربردپذیری بالا توسط کاربران آن موجبات درک بهتر این بیماری، ارزیابی تاثیر داروها بر وضعیت بیماری، ارائه خدمات با کیفیت به بیماران، ارائه داده‌هایی در مورد بروز و شیوع این بیماری در سطح کشور و تسهیل پژوهش های مرتبط با این بیماری را فراهم می‌نماید. قابل ذکر است که مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام‌ نشده است و از این مطالعه چهار مقاله تهیه ‌شده است./ف.غزنوی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 66689
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید