دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
آموزه هایی از غدیر خم، از زبان معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده
غدیر تنها یک روز نیست، غدیر کلید خوردن تاریخ است. تاریخی به وسعت جهان و به عمق بشریت و انسانیت است. پس فهمیدن آن به عنوان تنها یک عید، یک روز، بدون دانستن و تفکر در فلسفه آن ظلم به معنای تبلیغی، اندیشمندانه و جهادی آن است. اگر تنها هدف، داشتن مدیر و حاکم یک اجتماع بوده، با یک فرد سیاسی، یک جامعه شناس، یک مدیر، یک فرد آشنا به مسائل حقوقی، جامعه را می شد اداره کرد. اما از قرائن پیداست که هدف انتخاب و انتصاب یک انسان کامل بیشتر از مدیریت یک جامعه است. حال معلوم شد پیغمبر (ص) از جهت اینکه اطاعتش بر همه مسلمین واجب است حتی به خود آنان بیش از خودشان ولایت دارد و سزاوار است که در باره آنها هر گونه امر و نهی بفرماید و شئون زندگی آنان را در دست خود گیرد .این معنی در باره امیرالمؤمنین علی (ع) نیز کاملا صدق می کند و او هم مانند پیغمبر است زیرا اطاعت او هم واجب است و امر و نهی و تدبیر زندگی و شئون اجتماعی مسلمین در اختیار اوست زیرا خود پیامبر(ص) فرمود: «هرکس من مولا و صاحب اختیار او هستم، زین پس علی مولای اوست».
واقعۀ غـدیر بـه صـورت عینی نشان داد که حـاکمیت و سرپرستی جامعه، متعلق به خداوند متعال است و هیچ کس حق ندارد که امور انسان های دیـگر را بـه عهده بگیرد، و خداوند این حق را بـه بـرخی از بـندگان و اولیـای خـاص خود می دهد و بـه یـقین رسول خدا (ص) دارای این ولایت بود. به همین جهت در مراسم خاص و پرشکوه مردمی، ولایت خود را به حـضرت علی(ع) تـفویض کرد تا مدیریت و رهبری جـهان اسـلام را بـه دسـت گـیرد.
آنچه از غدیر برای ما اهمیت دارد، آموزه ها و فرهنگ غدیر است و اینکه چه درسی بگیریم تا بتوانیم الگو شویم لذا می توان با رفتار و کردار و گفتار خود، فرهنگ غدیر را معرفی کرد. بی شک، آموزه ها و درس های غدیر برای جامعه بشری کاربرد گسترده ای دارد. یکی از این آموزه ها گزینش بهترین ها برای تصدی هر امری است. اینکه علی (ع) وارث حقی بود که از سوی پیامبر خدا (ص) به او اعطا شده و به حق نیز شایسته آن بود.
اسلامی که علی (ع) معرفی می کند مساوی با عقلانیت، عدالت، معنویت و امنیت است و وظیفه ما این است که به درستی آن را درک کنیم و بشناسیم و همان مسیر را طی کنیم و در مقابل کسانی که دین را با خشونت معرفی می کنند بایستیم. چرا که دین اسلام دین رحمت است و این اعمال خشونت آمیز به هیچوجه با فرهنگ علی (ع) و فرهنگ اهل بیت تطابق ندارد. سمتی که به ما غدیریان داده شده است این است که اگر کسی رفتار و کردار و گفتار ما راببیند، پی ببرد که ما شیفتگان علی (ع) هستیم.
دکتر«خسرو کشاورز» معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی