• 1400/12/24
  • - تعداد بازدید: 39
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

چاپ کتاب مدیریت بهداشت محیط، ایمنی و بحران بیمارستان ها در همه گیری کووید 19

کتاب مدیریت بهداشت محیط، ایمنی و بحران بیمارستان ها در همه گیری کووید 19 چاپ شد.

کتاب مدیریت بهداشت محیط، ایمنی و بحران بیمارستان ها در همه گیری کووید 19 چاپ شد. 
حفظ، گسترش و ارتقای سلامتی در جوامع بشری در زمره اساسیترین و کلیدیترین سیاستها برای ایجاد و توسعه عدالت اجتماعی در کشورها تلقی شده و دستیابی به این هدف به عنوان یک ارزش فردی و اجتماعی و نیز یک نیاز مهم بشری از دیرباز همواره یک اولویت ملی محسوب می شده است. در کشور ما نیز حفظ و ارتقای تندرستی افراد جامعه از مهمترین اهداف دولت مردان و سیاستگذاران میباشد و اصول و بندهای مختلف قانون اساسی کشور )بند دو، سه، چهار و 12 از اصل سه، بند یک اصل 43 و اصول 21 ، 29 و 30 ( بر ضرورت تامین سلامت افراد جامعه به عنوان نیازهای اساسی مردم تاکید دارد. گرچه مبحث سلامتی، حفظ و ارتقای آن موضوعی چند بعدی است و عوامل و عناصر متعددی در تامین، گسترش و یا تخریب آن تاثیر دارند؛ در میان همه این عوامل لزوم وجود یک نظام سلامت کارآمد و اثربخش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نظام های سلامت دربردارنده ی تمامی سازمان ها، موسسات و منابعی است که به ارائه )تولید( اقدامات سلامت اختصاص دارند و هدف اصلی آن ها ارتقای سلامت جامعه می باشد. در میان سازمانهای مختلف یک نظام سلامت، بیمارستان به عنوان یکی از نهادهای مهم ارائه دهنده خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی به شمار می رود که با تسهیلات ویژه خود در بازگشت سلامت جسمانی و روانی افراد بیمار جامعه، آموزش نیروهای متخصص بخش بهداشتی و درمانی، پژوهش های پزشکی و نهایتا ارتقای سطح سلامت جامعه نقش اساسی ایفا می کند. رسالت و ماموریت اصلی بیمارستان، ارتقای سلامت است که این فرایند، مقوله چندان ساده ای نبوده و متاثر از عوامل مختلفی است که بی توجهی به هر یک از این عوامل می تواند ارتقای سلامت را مختل سازد. یکی از این عوامل رعایت موازین بهداشتی در بیمارستان است؛ عدم توجه کافی به رعایت اصول و ضوابط بهداشتی می تواند مشکلاتی را در انجام رسالت بیمارستان به وجود آورد. بیماریهای واگیردار نوپدید و بازپدید ازجمله چالشهای بهداشت عمومی هستند که رعایت اصول مراقبتهای اولیه بهداشتی میتواند مانع از افزایش بیماری و مرگ و میر در جوامع شود. علی رغم رشد و توسعه فناوریهای درمانی، لازم است خدمات مراقبتهای اولیه بهداشتی با تاکید بر بهداشت محیط به عنوان یک راهبرد کلیدی نظام سلامت در مبارزه با همه گیر شدن بیماری ها مورد توجه جدی قرار گیرد. به منظور مقابله موثر با حضور طولانی مدت کرونا ویروس ، لازم است مسئولین ضمن سیاست گذاری، اقدامات عملی گسترده پیشگیرانه و پایدار در تامین و توسعه زیرساخت های بهداشت محیطی را انجام دهند و مردم نیز در تحقق برنامه های پیشگیرانه مشارکت جدی و آگاهانه داشته باشند.
کاستن از پیامد های شیوع بیماری کووید 19 نیازمند نگرش سیستمی است. اثربخش ترین روش پیشگیری از این بیماری، قطع زنجیره انتقال ویروس است. در هر بیمارستان به دلیل تنوع فعالیت های انجام شده در آن، انواع خطرات در کمین بیماران، کارکنان، لوازم و تجهیزات است که محافظت آن ها از این خطرات امری ضروری به نظر می رسد. از اصلی ترین اهداف نظام سلامت کشور ها، حفظ ایمنی و نگهداری بیمارستان در شرایط ایمن، ارتقای کیفیت مراقبت های درمانی و بهبود عملکرد بیمارستان ها می باشد. عدم  وجود ایمنی یکی از مشکلات عمده بهداشت و درمان در جهان می باشد که سالانه سبب مرگ و میر و عوارض جسمی برای بیماران می شود. ارزیابی ایمنی موجود، سرآغازی برای ایجاد فرهنگ ایمنی در بیمارستان می باشد، چرا که حرکت به سوی ایمن ساختن مراقبت بدون اطلاع از وضع موجود، ممکن است منجر به افزایش هزینه ها شده و سازمان را در معرض مخاطرات جدیدی قرار دهد.
بشر در طول تاریخ همواره نظاره گر بلایای مختلف طبیعی و غیرطبیعی بوده که سبب از هم گسیختگی روال عادی زندگی بشر شده و خسارات جانی، مالی، اقتصادی و اجتماعی به همراه داشته است؛ به گونه ای که منابع معمول جواب گوی این نیازها نبوده اند.
 
حوادث غیر مترقبه بر اساس وسعت، تعداد و تراکم جمعیت آن، به فجایع کوچک و یا بلایای بزرگ دسته بندی می شود که گاه بازگرداندن شرایط به وضعیت اولیه ممکن است دشوار و طاقت فرسا باشد.
از آن جا که بخش بهداشت و درمان به دلیل ماهیت فعالیت در درمان و توان بخشی مجروحین بعد از وقوع بحران، بخشی حیاتی است، تمام ارائه دهندگان خدمات سلامت به ویژه پرستاران بیمارستان ها باید آمادگی لازم را جهت ارائه خدمات مورد نیاز داشته باشند.
در حوادث و بحران ها، بخش سلامت با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهد شد. ماندگاری نیروی انسانی در این شرایط امری حیاتی است؛ لذا تببین راهکارهایی جهت تقویت تاب آوری نیروی انسانی سلامت در طول بحران، و جلوگیری از ترک سازمان توسط آن ها ضروری می باشد.
در این کتاب، ضمن بیان مدیریت بهداشت محیط و ایمنی بیمارستان ها در همه گیری کووید 19 ، به مدیریت همه جانبه این بحران و ایجاد سامانه فرماندهی حوادث اشاره می شود.
 
مؤلفین :
صدیقه سادات طباطبائی فر
دکتر میلاد احمدی مرزاله
دکتر محمود رضا پیروی
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 56774
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید