• 1400/01/18
  • - تعداد بازدید: 39
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

توسعه تصمیم یار مدیریت استرس دانشجویان

توسعه تصمیم یار مدیریت استرس دانشجویان در دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی

توسعه تصمیم یار مدیریت استرس دانشجویان در دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی

استرس یکی از واقعیت های اجتناب ناپذیر زندگی روزمره است. استرس، واکنش جسمی و ذهنی نسبت به تغییرات، حوادث و موقعیت هاست که میزان متعادل آن می تواند برای رشد انسان مفید باشد درحالی که میزان بیش از حد آن در طولانی مدت و عدم کنترل آن، برای سلامتی خطرناک خواهد بوده و می تواند باعث بیماری و یا حتی مرگ شود . نتایج مطالعات مختلف نشان داده اند که سطوح بالای استرس باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی ، بیماری های قلبی- عروقی ، سرطان، فشارخون ، سردرد ، بیماری ‌های پوستی ، بیماری‌ های گوارشی ، بیماری ‌های منجر به ضعف سیستم ایمنی (مانند لوپوس، پسوریازیس) ، آسم ، اختلالات جنسی ، نازایی ‌، دیابت و نیز ایجاد بی خوابی ، اختلالات خلقی، مصرف سیگار ، و ... می شود.

در این بین، جوانان به علت مشکلات اقتصادی، شغلی، محیطی، رابطه ای و خانوادگی سطح بالایی از استرس را متحمل می شوند . همچنین، یکی از علل و عوامل استرس جوانان می تواند عوامل استرس زای مختلف موجود در محیط دانشگاه باشد که می توانند تاثیرات مخربی بر سلامت دانشجویان داشته باشند؛ عواملی همچون امتحانات، فعالیت های پژوهشی و آموزش های تئوری ، حجم زیاد دروس ، انتظارات والدین، مشکل در ایجاد تعادل بین دانشگاه و زندگی، زندگی دور از خانواده ، مبهم بودن آینده شغلی، عدم رضایت از رشته تحصیلی و مشخص نبودن نقش حرفه ای در دوران تحصیل و ... .

از سوی دیگر، امروزه استفاده از تلفن همراه به عنوان یکی از راهکار های سلامت همراه، به دلیل استفاده زیاد در بین جوانان، ابزار سودمندی جهت آموزش، خودمراقبتی ، پیشگیری از بیماری ها، کنترل بیماری ها ، کاهش وزن و ... و بخصوص کاهش اضطراب و افسردگی و مدیریت استرس محسوب می شود و نتایج مطالعات مختلف حاکی از تاثیر مثبت مداخلات سلامت همراه در زمینه های مختلف سلامتی بوده است .

با توجه به مطالب پیشگفت در مورد خطرات سطح بالای استرس برای افراد و نیز با توجه به این حقیقت که جوانان روزانه سطح بالایی از استرس را تجربه می کنند که در صورت عدم مدیریت آن، با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد، نیاز است تا مهارت های مدیریت استرس به آن ها آموزش داده شود و آن ها را برای مواجهه با شرایط پراسترس توانمند نمود. از این رو، مطالعه ای در دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی شیراز با هدف توسعه یک تصمیم یار مبتنی بر تلفن همراه جهت مدیریت استرس دانشجویان انجام شده است. تصمیم یار طراحی شده در این مطالعه (تصمیم یار نارنج) علاوه بر ارائه راهکارهای مطلوب مدیریت استرس، قابلیت تعامل با سایر کاربران، ارائه بازخورد به تیم سازنده و همچنین مشاوره آنلاین روانشناسی با متخصصین را فراهم می کند. علاوه بر این، سنجش روزانه وضعیت خلقی و کیفیت خواب و نمایش روند تغییرات آن ها بر روی نمودار از دیگر ویژگی های این تصمیم یار است. راهکارهای مطلوب مدیریت استرس ارائه شده در این تصمیم یار شامل ارایه تصاویر طبیعت، فیلم های آرامش بخش ، صداهای آرامش بخش ، تکنیک رهاسازی احساسات ، جملات آموزشی ، تکنیک تنفس، داستان ها، بیان تجارب، دفترچه خاطرات و مدیتیشن هندسی می باشد که همگی آن ها بر اساس منابع معتبر علمی و روانشناسی تاثیر مثبتی در کاهش میزان استرس داشته اند. نتایج مطالعه کارآزمایی بالینی انجام شده جهت تعیین تاثیرات این تصمیم یار نیز نشان داد که پس از مداخله (استفاده از این تصمیم یار)، در میان دانشجویان گروه مداخله، میزان استرس درک شده به طور معناداری کاهش یافته بود، که نشان از موثر بودن استفاده از این تصمیم یار در کاهش استرس دانشجویان می باشد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 39474
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید