شست هم اندیشی
عملکرد نظام سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در بحران شیوع پاندمی کرونا
عضو شورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی از برگزاری نشست هم اندیشی "عملکرد نظام سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در بحران شیوع پاندمی کرونا" به صورت آنلاین خبر داد.
عضو شورای مرکزی کمیته تحقیقات دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی از برگزاری نشست هم اندیشی "عملکرد نظام سلامت و مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در بحران شیوع پاندمی کرونا" به صورت آنلاین خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت واطلاع رسانی پزشکی ، « رایحه نوروزی » گفت :در این نشست هم اندیشی آنلاین که با حضوردکتر «سجاد دلاوری»(فارغالتحصیل دکتری سیاستگذاری سلامت) و محمدپور(دانشجوی دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی) برگزار شد. دانشجویان رشتههای مختلف پیراپزشکی در مقاطع کارشناسی و ارشد در این نشست شرکت کردند.
او ادامه داد: در این نشست، ضمن مقایسه عملکرد نظامهای سلامت، به منظور مقابله با بحرانهای احتمالی پیشرو پیشنهادهایی ارائه شد.
او افزود: در این هم اندیشی بیان شد که در دوران شیوع بیماری کرونا، فرصتها و تهدیداتی برای تمام نظامهای سلامت ایجاد شد. این بحران نقاط ضعف و قوت نظامهای سلامت و اهمیت ایجاد دسترسی به مراقبتهای بهداشتی اولیه را مشخص کرد. بها دادن به ویژگیهایی مثل آمادگی و برنامهریزی برای موقعیت بحران، نیروی انسانی کارآمد، تجهیزات پیشرفته و... یاریگر برخی نظامهای سلامت در رویارویی با این بحران بود. توجه به نظرات کارشناسان مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، توجه به نظرات کارشناسان و پژوهش های انجام شده و سیاستگذاری مبتنی بر شواهد* بسیار مهم است.
او ائامه داد: میتوان گفت در نظام سلامت ایران، عملکرد نظام سلامت خصوصا تولیت سلامت در دوران بحران کرونا اصلاح شد. تولیت ستاد کرونا و تبدیل حوزة سلامت به عنوان اولویت اصلی تمام بخشهای کشور از موفقیتهای بدستآمده طی این دوران بود. این موفقیت پایان تلاشهای مدیریت حوزة سلامت نیست؛ برنامهریزیهای آینده برای ارتقای نظام سلامت باید شکل گیرد. در سالهای آینده این اهمیت عملکرد نظام سلامت و استفاده از این پتانسیل در بخش سلامت بسیار حائز اهمیت است. این پاندمی بار دیگر یادآوری کرد که تا چه حد اپیدیمیولوژی و رشتههای مدیریت سلامت حائز اهمیت هستند. تاثیر عملکرد رشتة مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در موقعیت کنونی در حوزة سلامت اهمیت بیشتری یافت.
او گفت : تصمیمگیری بر اساس مبانی علمی درست، تولید شواهد و محتوای درسآموختهها برای این مفاهیم بسیار مهم است. با توجه به تجربیات حاصل از شیوع بیماری سارس و سایر بیماریهای واگیر مهلک، رشد بیماریهای نوظهور و احتمال اوجگیری شیوع کرونا در ماههای آتی، ضرورت در مستندسازی شواهد به عنوان درسآموخته(مثلا وجود انگ دربارة بیماران مبتلا به ویروس، انتظارات مردم از دولت و...) بیش از پیش مشخص شد. برای مقابله با اوج مجدد شیوع بیماری کرونا، میتوان درسآموختههای کنونی استفاده کرد تا در صورت بروز بحران مجدد رویارویی صحیح با آن صورت گیرد. یکی از تجربیات موفق رسیدگی به هنگام پیش از وخامت حال بیمار و انجام تست ها میباشد. استان فارس در این زمینه تجربیات و موفقیتهایی بدست آوردهاست. درباره افزایش توان پاسخگویی بیمارستانها از طریق افزایش ظرفیت تختهای مراقبت ویژه، پیشبینی روندهای بیماری در آینده و پیش بینی تخت و هزینهآن با توجه به نیاز آینده باید انجام شود. در این مبحث، احتمال وجود تقاضای القایی برای تختهای مراقبتهای ویژه و بلااستفاده ماندن تختها و هزینة مالی آن بر روی نظام سلامت باید به عنوان یک عامل مخدوش کننده در نظر گرفته شود.»
او ادامه داد: سیاستگذاری مبتنی بر شواهد: این مفهوم در نظام سلامت به اندازة پزشکی مبتنی بر شواهد ضرورت دارد. در سیاستگذاری سلامت، بر مبنای اولویتها، مسائل سیاسی، بنیان فکری سیاستگذار و شرایط خارجی که وجود دارد تصمیمگیری میشود. به سیاستگذاری مبتنی بر شواهد، سیاستگذاری آگاه گفته میشود. در این روش، پژوهشگر باید نیمنگاهی به شواهد داشته باشد، به شواهد بها داده شود و... شواهدی که بدست میآیند، نباید در تضاد با سیاستهای تصمیم گیرنده باشد. اگر سیاستگذار جزئی از مطالعه باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که با توجه به نتایج آن پژوهش تصمیم گیری کند.
نظر دهید