دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
21 اردیبهشت ماه روز "تولید پاک و مدیریت پسماندها" در هفته سلامت
به مناسبت هفته سلامت و روز تولید پاک و مدیریت پسماندها دکتر "سجاد دلاوری" عضو هیئت علمی گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در یادداشتی گفت: تولید و مصرف مواد پلاستکی، حتی با رعایت و انجام بازیافت و دفع به ظاهر صحیح آنها، آسیب های زیادی را به محیط زیست وارد می کند که هنوز بسیاری از این آسیب ها برای ما ناشناخته است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، به مناسبت هفته سلامت و "روز تولید پاک و مدیریت پسماندها" دکتر "سجاد دلاوری" عضو هیئت علمی گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی در یادداشتی گفت: تولید و مصرف مواد پلاستکی، حتی با رعایت و انجام بازیافت و دفع به ظاهر صحیح آنها، آسیب های زیادی را به محیط زیست وارد می کند که هنوز بسیاری از این آسیب ها برای ما ناشناخته است. در متن این یادداشت آمده است:
دنیای امروز، حاصل پیشرفت های زیاد ادوار مختلف است که زندگی را راحت تر کرده، اما بدون آسیب نبوده است. یکی از نمونه های آن استفاده از مواد پلاستیکی و یک بار مصرف است که تقریبا بر زندگی همه تاثیر گذاشته و در ظاهر سبب راحتی زندگی شده است. اما زباله های ناشی از مصرف اینگونه مواد محیط زیست را به شدت دچار مشکل کرده است.
اگرچه بازیافت به عنوان یکی از راهکارهای کاهش آسیب های ناشی از مصرف مواد پلاستیکیست، ولی بسیاری از این مواد همچنان در طبیعت رها می شوند و در حال حاضر و آینده مشکلاتی جدی برای بقا و حیات بر روی کره زمین به وجود خواهند آورد. عدم تفکیک مناسب زباله ها، ارزش بازیافت نداشتن برخی محصولات سبب شده است که بازیافت این مواد به طور کامل انجام نگیرد. از سوی دیگر محصولات تولید شده به وسیله بازیافت نیز چندان مورد علاقه مردم نیست. بنابراین در بسیاری از موارد، این مواد به همراه دیگر زباله ها مجدداً به طبیعت بر می گردند. حتی با سوزاندن نیز، دود حاصل از این مواد به محیط زیست آسیب می زند و همچنان بقایای سوخته شده آنها در محیط می ماند. باید در نظر داشت که تولید این محصولات نیز آسیب های زیادی را به محیط زیست وارد می کند. بنابراین، تولید و مصرف مواد پلاستکی، حتی با رعایت و انجام بازیافت و دفع به ظاهر صحیح آنها، آسیب های زیادی را به محیط زیست وارد می کند که هنوز بسیاری از این آسیب ها برای ما ناشناخته است.
از این رو با توجه به اینکه مصرف مواد پلاستکی عاری از آسیب به محیط زیست نیست، باید به سمت رویکرد کاهش مصرف این گونه وسایل و مواد حرکت کنیم. استفاده از وسایل جایگزین، مانند کیسه پارچه ای بجای کیسه های پلاستیکی، بطری های آب فلزی یا شیشه ای بجای بطری های آب معدنی یک بار مصرف، ظروف با دوام به جای ظروف پلاستیکی، و بسیاری نمونه های دیگر می تواند در حفظ شرایط حیات در این کره خاکی به ما کمک کند. امید است با اصلاح سبک زندگی به نفع محیط زیست و سلامت کره زمین، بتوانیم گام موثری در بهبود سلامت مان برداریم. گامی که مزایای آن برای همه مردم و آیندگان خواهد بود.
دکتر سجاد دلاوری
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
نظر دهید