دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
22 اردیبهشت ماه روز "تغذیه سالم از مزرعه تا سفره" در هفته سلامت
ه گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دکتر "سید محمد مسعودی" به مناسبت 22 اردیبهشت ماه روز "تغذیه سالم از مزرعه تا سفره" ، در هفته سلامت در یادداشتی گفت: امنیت غذایی یکی از مهمترین مسائل بخش بهداشت در سطح دنیاست.
به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دکتر "سید محمد مسعودی" به مناسبت 22 اردیبهشت ماه روز "تغذیه سالم از مزرعه تا سفره" ، در هفته سلامت در یادداشتی گفت: امنیت غذایی یکی از مهمترین مسائل بخش بهداشت در سطح دنیاست. در متن این یادداشت آمده است:
امنیت غذایی یکی از مهمترین مسائل بخش بهداشت در سطح دنیاست. عوامل متعددی در ایجاد نا امنی غذایی موثرند. نا سالم بودن غذا که از مزرعه تا سفره ممکن است اتفاق بیفتد، بعنوان مثال وجود انواع آلاینده ها در محصولات کشاورزی، میزان بالای قند و نمک، اسید چرب ترانس و اشباع در مواد غذایی و در نهایت مصرف غذای ناسالم نیز امنیت غذا و تغذیه را به خطر می اندازد.
با توجه به فرایند تولید مواد غذایی، بخش کشاورزی ارتباط تنگاتنگی با تغذیه سالم دارد. توجه به تولید محصول سالم با رعایت اصول استفاده از انواع سموم وکودهای آلی و شیمیایی ،نحوه نگهداری و انبار مواد غذایی ،حمل محصولات کشاورزی به کارخانجات، روشهای فرآوری، بسته بندی، حمل تا فروشگاههای عرضه و در نهایت خرید و روشهای طبخ همگی بر مصرف یک غذای خوب و سالم توسط خانواده ها تاثیرگذار است
برنامه های آموزش همگانی به عموم مردم در خصوص نکات اساسی در خرید ،آماده سازی ،پخت و مصرف مواد غذایی ،اهمیت مصرف میوه و سبزی، ایمنی غذا در مدارس، تغذیه سالم در رستوران ها و مراکز جمعی ،اهمیت کاهش مصرف قند ونمک و چربی، مصرف مواد غذایی غنی شده ،مصرف صحیح مکملهای مورد نیاز گروههای سنی، ارائه خدمات مشاوره تغذیه به گروههای سنی مختلف و... از مهمترین برنامه های مهم در ایجاد این بحث می باشد.
در این راستا وزارت بهداشت 5 کلید مهم برای این شعار لحاظ نموده که با توجه و اهمیت دادن به آن می توان به سمت تغذیه سالم گام برداشت.
دکتر سید محمد مسعودی
دکتری تخصصی داروسازی
معاون پشتیبانی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
نظر دهید