دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
نقش سلامت همراه در بهبود رفتارهای تغذیه ای
.
معرفی خدمات پزشکی از راه دور با دستگاههای محاسباتی سیار و شخصی قابلیت زیست پذیری و زنده ماندن و انتشار سریع را نشان داده است.
فن آوری پیشرفته به کاربران این دستگاه ها اجازه داده است تا سوابق سلامتی خود را بررسی کنند و توصیه های پزشکی در مورد شیوه های زندگی سالم دریافت کنند. این امر با توسعه برنامه های کاربردی و انتشار آنها در طول سال ها تسهیل شده است.
امروزه تخمین زده میشود که بیش از 5 میلیارد نفر دستگاههای تلفن همراه دارند و بیش از نیمی از این اتصالات تلفنهای هوشمند هستند. استفاده از تلفن های هوشمند در کشورهای نوظهور تقریباً سه برابر شده و از 18 درصد در سال 2013 به 47 درصد در سال 2018 رسیده است. استفاده از اینترنت نیز از 40 درصد در سال 2015 به 60 درصد در سال 2018 افزایش یافته است.
بیشتر کاربران تلفن های هوشمند و دستگاه های اینترنتی بین 18 تا 49 سال گزارش شده است . افزایش تعداد کاربران گوشی های هوشمند می تواند منجر به محبوبیت و دسترسی بیشتر به اطلاعات از طریق برنامه های کاربردی شود. بنابراین، برنامه های بالقوه بالاتری برای تغییر رفتار سبک زندگی در جامعه وجود دارد.
اپلیکیشن موبایل برای تغذیه چیزی است که بسیاری از افراد برای کنترل رژیم غذایی خود و حفظ وزن ایده آل شخصی خود از آن استفاده می کنند. تعداد زیادی از برنامه های کاربردی سلامت و تغذیه موجود در Google Play و Apple App Store و سایر منابع داخلی مانند بازار و مایکت، افزایش آگاهی جامعه را در مورد اتخاذ یک سبک زندگی سالم ثابت می کند.
از آنجایی که استفاده از اپلیکیشن موبایل در جمعیت عمومی به طور فزاینده ای رایج شده است، پتانسیل بهبود رفتار سالم از طریق این رسانه نیاز به کاوش برای بهینه سازی نتایج دارد. مطالعات نشان داده است که مداخلات مبتنی بر اپلیکیشن موبایل میتواند رفتارهای سالم مختلفی از جمله رژیم غذایی و فعالیت بدنی را ترویج کند.
برنامه ها ممکن است زمانی موثرتر باشند که مورد حمایت اجتماعی قرار گیرند و دارای کارکردهای سرگرمی یا ویژگی های تجسمی باشند. در کشور ما نیز اپلیکیشن های تغذیه ای بر پایه ی کالری شماری و ورزش رایج شده و مورد استفاده قرار می گیرند. البته برای ارزیابی و بررسی اثر بخشی این اپلیکیشن ها می بایست تحقیقات آینده به کارایی اپلیکیشن موبایل برای ارتقای سلامت در کشورهای در حال توسعه بپردازد و بهتر ارزیابی کند که چه ویژگیهایی از طراحی اپلیکیشن باعث تغییرات رفتار سالم قابل توجهی میشود.
«فاطمه غزنوی» کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
نظر دهید