• 1398/07/20
  • - تعداد بازدید: 21
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
اولین دانشجوی سلامت در بلایا و فوریت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز فارغ التحصیل شد

فارغ التحصیلی اولین دانشجوی رشته سلامت در بلایا و فوریت ها

جلسه دفاع از پایان نامه دکترای تخصصی آقای میلاد احمدی مرزاله دانشجوی ورودی مهر 1398 در رشته سلامت در بلایا و فوریت ها به راهنمایی آقای دکتر محمودرضا پیروی، خانم دکتر ریتا رضایی و آقای دکتر عباس رضاییان زاده

فارغ التحصیلی اولین دانشجوی رشته سلامت در بلایا و فوریت ها

اولین دانشجوی سلامت در بلایا و فوریت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز فارغ التحصیل شد. در روز شنبه در تاریخ 13 مهر 1398 جلسه دفاع از پایان نامه دکترای تخصصی آقای میلاد احمدی مرزاله دانشجوی ورودی مهر 1398 در رشته سلامت در بلایا و فوریت ها به راهنمایی آقای دکتر محمودرضا پیروی، خانم دکتر ریتا رضایی و آقای دکتر عباس رضاییان زاده و مشاوره ی خانم دکتر مهناز رخشان و آقای دکتر غلامحسن حدادی با عنوان "طراحی و اعتباریابی الگوی بومی آمادگی اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی در ایران" برگزار گردید. داوران پایان نامه ایشان خانم دکتر زهرا کاوسی، خانم دکتر رکسانا شریفیان و آقای دکتر علی گلی بودند.

در زمان بروز حوادث پرتویی، هسته ای و تروریسم هسته ای، بیمارستان ها با چالش های وسیعی مواجه اند. با توجه به بلاخیز بودن ایران اهمیت برنامه ریزی برای حوادث پرتویی و هسته ای بیش از پیش قابل توجه می شود. با توجه به در معرض ریسک و بلاخیز بودن کشور ایران و جهان، احتمال بروز حوادث هسته ای و پرتویی دور از انتظار نیست. آمادگی بخش مهمی از چرخه مدیریت بحران است؛ بدین ترتیب برنامه ریزی قبلی برای هر بحرانی لازم است. این مطالعه به روش ترکیبی در شش مرحله اصلی در سال 1397 و 1398 صورت پذیرفت. مراحل به ترتیب شامل: مرور نظام مند، مطالعه کیفی با انجام مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 32 آگاه کلیدی، تکنیک دلفی دو مرحله ای، اولویت بندی با استفاده از پرسشنامه زوجی، طراحی الگو و اعتباریابی آن بود. افراد شرکت کننده در این مطالعه، متخصصان طب اورژانس، پزشکی هسته ای، فیزیک پزشکی، فیزیک هسته ای، رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی، سلامت در بلایا و فوریت ها و پدافند غیرعامل بودند. برای اعتباریابی پرسشنامه از روش های روایی صوری، محتوایی و سازه و پایایی با روش های ثبات و همسانی درونی( آلفای کرونباخ و ICC) استفاده شد. برای محاسبه پایایی، پرسشنامه در بیمارستان های استان فارس، بوشهر، اصفهان، کرمانشاه و تهران تکمیل گردید. پس از انجام مرور نظام مند و مصاحبه و انجام تکنیک دلفی، الگوی نهایی دارای 31 فاکتور آمادگی در سه طبقه اصلی آمادگی پرسنل، تجهیزات و ساختار(سیستم) تقسیم بندی شدند. با توجه به وزن هر یک از طبقات مشخص شد که دسته آمادگی پرسنل بیشترین و آمادگی تجهیزات کمترین اولویت را داشتند. اعتباریابی الگو نیز مورد تایید قرار گرفت.

نتایج این پایان نامه دید کلی نسبت به عوامل تاثیرگذار روی آمادگی بخش اورژانس بیمارستان ها در حوادث پرتویی و هسته ای می دهد. علاوه بر معیارهای ذکر شده در مطالعات مختلف، عوامل تاثیرگذار پنهان دیگری نیز وجود دارد که روی آمادگی بخش اورژانس بیمارستان ها در حوادث هسته ای و پرتویی تاثیر می گذارد، لذا بایستی حداکثر آمادگی را در نظر گرفت. شناخت این عوامل می تواند در راستای تدوین برنامه آمادگی بخش اورژانس بیمارستان ها در برابر حوادث هسته ای و پرتویی اثرگذار باشد. همچنین با توجه به عوامل استخراج شده می توان بخش اورژانس بیمارستان ها را برای مواجهه با این حوادث مجهزتر کرد. آمادگی جامع نیازمند ارتقای سطوح فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است. همه سطوح آمادگی بایستی هم راستای هم افزایش پیدا کنند. لذا دولت ها بایستی سیاست ها و خط مشی های خود را برای مدیریت این گونه حوادث هم راستا کنند.

در پایان نمره پایان نامه آقای دکتر احمدی نمره عالی 93/19 شد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 10783
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید