• 1401/12/03
  • - تعداد بازدید: 24
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

تحلیل و بررسی و نقد کتاب « شهر از نو »

.

 شهرها با کدام روایت از پس فاجعه بر می آیند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا از نشست نقد و بررسی کتاب « شهر از نو» خبر داد.
 

دکتر « محمود رضا پیروی » گفت: « ایمان شکیب خواه » دانشجوی دکتری سلامت در حوادث و بلایا به عنوان ارایه دهنده و  تحلیل گر نقد کتاب « شهر از نو » با اشاره به عنوان فرعی کتاب با موضوع « شهرها با کدام روایت از پس فاجعه بر می آیند » به تشریح عنوان و خلاصه ای از هشت مقاله و نویسندگان مختلف پرداخت، که در این تحلیل و بررسی آمده است:

امروزه یکی از مهمترین مراحل چرخه مدیریت بحران و سلامت در بلایا، که لازمه توسعه پایدار نیز می باشد چرخه ی بازیابی و باز سازی است.

کتاب « شهر از نو » به این چرخه مهم و تاکید بر رویکردهای کاربردی این مرحله، فرض بر این است که در قالب چرخه ی امداد و نجات، ترمیم و باز سازی شهر ها می تواند بحران را پشت سر بگذرانند و دوباره به حالت عادی باز گردند. اما مضمون مشترک مقاله های کتاب، چرخه ی سه گانه بر آمده از شهر سازی تکنوکراتیک است و ما با این چرخه شاید بتوانیم چهره شهرها را پس از ویرانی و فاجعه ترمیم کنیم. اما همه ی این ها کافی نیست و نیازمند ضلع چهارمی به نام یاد آوری است که، تکمیل کننده بازسازی و موید تاب آوری فرهنگی و عاطفی باشد.

 تحلیل گر کتاب «ایمان شکیب خواه » به یکی از مصادیق اشاره شده در کتاب « شهر از نو» تحت عنوان مطالعه ی موردی شهر گرنیکا پرداخت و گفت: از ویژگی های شهر گرنیکا این است که توسط کسی که ویران و بمباران شد، فردای ویرانی همین فردی مسئولیت باز سازی شهر را به عهده گرفت.

اگر قرار باشد باز سازی گرنیکا را در معنای کالبدی کلمه به برپایی دوباره ی ساختمان ها در نظر بگیریم، این باز سازی نمره قبولی می گیرد. نمونه گرنیکا به ما یاد آوری می کند که چرخه ی باز سازی بلافاصله از فردای ویرانی به جریان می افتد، اما مردم هیچ وقت تکلیف شان با فاجعه روشن نشده است. بر پایی دوباره ی ساختمان ها به هیچ وجه مردم شهر را راضی نکرد.

برای مردم گرنیکا گذشته هنوز نگذشته است. در گرنیکا با تاب آوری کالبدی رو به رو هستیم. مردم امکان پیدا نکردند روایت های شخص شان از فاجعه را بگویند و دردشان را باز تاب دهند. تا اینجا به بازسازی کالبدی رو به رو بودیم که کافی نیست و تکمیل چرخه و باز سازی کامل، نیازمند روایت ها و تا آوری فرهنگی و باز سازی روایتی هستیم.

در باز سازی و شهر سازی تکنوکراتیک، شهر برای مردم ساخته می شود اما در باز سازی و شهر سازی روایتی، ساختن شهر به وسیله ی مردم صورت می گیرد. این کتاب روی نکته ی مهمی تاکید می کند، این که چگونه خاطره و حافظه ی شهر می تواند محرک تاب آوری و مقاومت شهر باشد و چگونه در تدوین سرمایه های اجتماعی پس از فاجعه عمل می کند و فضای پنداشته ی ذهن من تکنوکرات را به فضای زیسته ی مردم تبدیل کند.

این نشست به میزبانی گروه سلامت در حوادث و بلایا، در دفتر گروه با حضور دکتر « محمود رضا پیروی »، دکتر « محمد جواد مرادیان »، دکتر « میلاد احمدی مرزاله » و دانشجویان، روز سه شنبه 2 اسفند در دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی برگزار شد.

کتاب « شهر از نو » ترجمه ی « نوید پور محمد رضا » و به همت نشر اطراف، منتشر شده است./س. حیدریان

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 74662
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید