• 1403/03/19
  • - تعداد بازدید: 80
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

برترین اصول زندگی مشترک حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س)

ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا (س) الگویی ایده آل است؛

اول ذی الحجه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه (س) است که در این روز فرخنده، حضرت علی (ع) با برترین بانوی جهان پیمان عشق بست و خدا، والاترین فرستاده خویش را بر این پیمان گواه گرفت. برکت ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا، عمری به گستردگی آفتاب دارد، هم‏چنان که یاد و نام آن در تاریخ برای همیشه ماندگار شده است.

برترین اصول زندگی مشترک حضرت زهرا (س) و امیرمؤمنان علی (ع)

1- خدا محوری و عبادت خانوادگی

در زندگانی مشترک امیرمؤمنان علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، تمام اعضای خانواده عاشق و شیفته پروردگار بودند. به فرموده امام علی (ع) عشق به خداوند، آتشی است که بر چیزی نمی گذرد، جز آنکه آن را به آتش می کشاند و نوری خدایی است که بر چیزی پرتو نمی افکند، جز آنکه آن را غرق نور می کند. پس کسی که به خداوند عشق ورزد، همه چیز ملک و ملکوت خویش را به او می دهد. هرگاه خداوند بخواهد بنده را گرامی بدارد، او را گرفتار عشق و محبت خویش می گرداند.

2- قرآن گرایی

روح و جان اعضای این خانواده با قرآن عجین گشته و تمام اخلاق و مرام اعضای خانواده فاطمی، قرآنی بود. تلاوت قرآن پدر خانواده، چنان در اوج بود که درباره او گفته اند: «به خدا سوگند! هیچ فردی از قریش بیش از امام علی (ع) قرآن نمی خواند».

3- ساده زیستی و زهد خانوادگی

فاطمه زهرا (س)، این اسوه بی مثال الهی، در طول زندگانی خویش همواره دعوت کننده به سوی «وارستگی از دنیا و دل سپاری به خدا» بود، ولی نه دعوتی با زبان، که دعوت با تمام وجود و در عمل؛ دعوتی که ارزش و تأثیرش در هدایت و تربیت پیروان، از هزاران دعوت زبانی بیشتر و اثر گذارتر است.

حضرت فاطمه (س) در انتخاب میان دنیا و آخرت، سرای باقی را برگزیده و سیره زندگانی خویش را بر بی اعتنایی به دنیا و قناعت به حداقل نیازهای ضروری بنا ساخته بود. زندگانی دختر گرامی رسول خدا (ص) در عین سادگی، لبریز از صفا، نشاط و زیبایی های معنوی بود.

4- ایثار و انفاق خانوادگی

کاوش و نگرشی کوتاه در شأن نزول سوره انسان که درباره اعضای خانواده حضرت زهرا (س) است، اصل «ایثار و انفاق خانوادگی» را در خانواده فاطمی به نمایش می گذارد: «و به عشق خدا مسکین و یتیم و اسیر را طعام می دهند (و می گویند:) فقط برای رضای خداوند شما را اطعام می کنیم و در مقابل شما انتظار هیچ شکرگزاری و پاداشی را نداریم».

5- پاک نگه داری محیط خانه و خانواده از گناه

بالاترین هنر بانوی خانه، حفظ اعضای خانواده از حرام الهی است تا همیشه ارتباط خانواده و اعضای آن با عالم ملکوت برقرار باشد. این هنری است که حضرت فاطمه (س) آن را به اوج رساند.

6- دانش پژوهی خانوادگی

حضرت زهرا (س) محیط خانه را به دانشگاهی بی نظیر در عرصه آموزش معارف اسلامی مبدل ساخته بود؛ از تعلیم فرزندان گرفته تا تعلیم مردمان و تشکیل کلاس های دینی ـ علمی در خانه نمود. او همچون پدرش، مربی اخلاق بود و معلم قرآن؛ مقامی که تنها از آن پیامبر و اهل بیت پاک نهاد اوست. او عمری را با تلاشی بی امان، در نهایت مهربانی و دل سوزی به تعلیم و تبلیغ معارف دین و تربیت دین باوران پرداخت.

دکتر «خسرو کشاورز» معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 103268
کلیدواژه