روز دانش آموز چه روزی است ؟

روز ۱۳ ابان ماه اتفاقات بزرگی در تقویم جمهوری اسلامی ایران رخ داده است از تبعید امام خمینی به ترکیه ۱۳ آبان ۱۳۴۳و کشتار دانش اموزان در سال ۱۳۵۷ توسط رژیم شاه تا تسخیر لانه جاسوسی و روز مبارزه با استکبار جهانی در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۵۸، اما سیزدهم ابان ماه به نام روز دانش اموز نام گزاری شده است.

چرا ۱۳ آبان روز دانش آموز نامیده شد ؟

دلیل نامگذاری روز دانش اموز، شهادت جمعی از دانش‌آموزان شهر تهران می‌باشد که به برای اعتراض به رژیم پهلوی در صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند. به منظور گرامیداشت این روز، ۱۳ آبان در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز دانش‌آموز نامگذاری شده است.

در این تظاهرات که دانش اموزان با همیاری قشرهای دیگری از مردم نیز همراه بود، با شروع شلیک گاز اشک‌آور و سپس گلوله، ۵۶ نفر دانش اموزان و  تجمع‌کنندگان به شهادت رسیدند و صدها تن دیگر زخمی شدند.

امام خمینی (ره) در پیامی به مناسبت روز دانش اموز فرمودند: "... عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است … ایران امروز جایگاه آزادگان است… من از این راه دور، چشم امید به شما دوخته‌ام … صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان می‌رسانم."

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1396-9-21 14:03        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ