کارگاه "مقدمه ای بر انفورماتیک تصویر برداری"

به گزارش روابط عمومی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دکتر اعظم اصلانی سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی از برگزاری کارگاه مقدمه ای بر انفورماتیک تصویربرداری خبر داد.

دکتر اعظم اصلانی بیان کرد: در این کارگاه 5 موضوع کلی حوزه های زیر مجموعه انفورماتیک تصویربرداری، مبانی پژوهش های انفورماتیک تصویربرداری، توزیع تصاویر دیجیتال در پزشکی، هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در تصویربرداری پزشکی، کاربردهای عملی چاپ سه بعدی در پزشکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دکتر منصور فاتحی دارنده بورد تخصصی انفورماتیک تصویربرداری از آمریکا در این کارگاه به مقدمات انفورماتیک تصویربرداری پرداخته و بیان کرد:کلمه انفورماتیک از علوم اطلاعات استخراج شده است و مربوط به گردآوری داده ها، طبقه بندی داده ها، نگهداری داده ها، بازیابی داده ها و توزیع داده است تمرکز انفورماتیک تصویربرداری بر نمایش داده، استخراج و طبقه بندی داده ها، توزیع و بازیابی داده و معماری تجمعی مدیریت داده است.

انفورماتیک تصویربرداری، نسبت به سایر حوزه های انفورماتیک پزشکی جدیدتر می باشد و در مرز مشترک بین حوزه های علوم پایه در حوزه زیست شناسی، علوم پایه در حوزه کامپیوتر، مهندسی پزشکی، فیزیک پزشکی قرار دارد.بنابراین ذاتا یک حوزه بین رشته ای است.

دکتر منصور فاتحی اظهارداشت: هرجایی از حلقه رادیولوژی میتواند موضوع پژوهشی باشد؛ از  ایجاد تصویر، نگهداری، نحوه نمایش، ارزیابی، ارزیابی سیستم های مبتنی بر شواهد تا تفسیر آن را دربرمی گیرد. گزارش های دیجیتال رادیولوژی،PACS، استانداردهای تبادل تصاویر،image Fusion از جمله حوزه های مورد پژوهش در انفورماتیک تصویربرداری هستند.رادیولوژی، سفر درونی از بیرون انسان ها به درون آن هاست.

دکتر اصلانی در ادامه به بیان خلاهای پژوهشی و راهکارهای آن در حوزه انفورماتیک تصویربرداری پرداخته و اظهار داشت در ایران پرونده الکترونیک سلامت و سیستم اطلاعات بیمارستانی بیشتر حوزه مدیریتی آن مورد توجه قرارگرفته است تا حوزه بالینی آن.لازمه راه اندازی انفورماتیک تصویربرداری، پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت و تامین امنیت سیستم های اطلاعات بیمارستانی است.

کارگاه مقدمه ای بر انفورماتیک تصویر برداری در تاریخ 31 فروردین ماه از ساعت 14:30 الی 20:00 با حضور رئیس دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، معاون آموزشی دانشکده، اساتید گروه فناوری اطلاعات سلامت و دانشجویان رشته های انفورماتیک پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت، مدیریت خدمات بهداشتی، فیزیک پزشکی، رادیولوژی، نرم افزار و هوش مصنوعی برگزار گردید.

تاریخ آخرین بروزرسانی   :  1398-2-15 12:32        برو بالای صفحه نسخه قابل چاپ