• 1401/03/12
  • - تعداد بازدید: 46
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

انقلاب در حوزه سلامت: کاربردها و چالش های متاورس

.

غول های تکنولوژی در دنیا به سرعت به دنبال کشف مدل های کسب و کار  بر پایه متاورس شدند

سال 2021 مفهوم متاورس در دنیا به صورت گسترده ای مورد بحث قرار گرفت. متاورس تلفیق و همزمانی دنیای واقعی و فضای مجازی است که با استفاده از آواتارهای سه بعدی فرد را در دنیایی جدید بین واقعیت و مجازی قرار می دهد. با توسعه سریع اقتصاد فناوری، توسعه متاورس بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. متاورس جزئی از زیرساخت های نسل بعدی اینترنت است. در سال های گذشته هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، تله مدیسین، زنجیره بلاک، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده روز به روز دنیای سلامت را متحول تر کرده اند. پس از اینکه فیسبوک در اکتبر 2021 نام خود را به متا تغییر داد، غول های تکنولوژی در دنیا به سرعت به دنبال کشف مدل های کسب و کار  بر پایه متاورس شدند. سیستم های سلامت نیز مستثنی از این قضیه نیستند. بسیاری از استارت اپ ها و شرکت های سلامت محور نیز در حرکت به سمت کاربرد و استفاده از متاورس در حوزه سلامت شده اند.

کاربردهای متاورس در حوزه سلامت شامل: 1. آموزش بالینی واقعی در شرایط همه گیری ها و بلایا 2. درمان گروهی روانشناختی در فضای مجازی 3. شبیه سازی اتاق های جراحی 4. پایش داده های سلامت شخصی سازی شده 5. آنالیز داده های بالینی بیماران 6. کاربرد به عنوان تناسب اندام 7. درمان بیماران مبتلای به بیماری های روانشناختی حاد مثل ADHD و PTSD 8. حذف پرونده های سلامت فیزیکی و کاغذی به صورت کامل 9.

چالش های متاورس در حوزه سلامت شامل: 1. احتمال به خطر افتادن حریم خصوصی افراد 2. هزینه بسیار بالای فناوری 3. عدم توافق سازمان ها و موسسات مختلف در نظام سلامت بر همکاری برای راه اندازی این فناوری 4. بخطر افتادن ملاحظات اخلاقی در استفاده از متاورس 5. احتمال تاثیرات معکوس متاورس بر سلامت انسان مانند شیوع بیشتر افسردگی، خشونت و آزار به خود 6. تاثیر نامطلوب بر امنیت فرهنگی کشورها و به دنبال آن تاثیر بر سلامت 7. ایجاد شکاف عمیق تر و نابرابری های بیشتر بین کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته 8. امکان فراتر رفتن از وب سیاه و کاربردهای نامناسب تر آن مانند خرید و فروش و قاچاق انسان و اعضای بدن 9.

با توجه به این که سلامت از پراهمیت ترین و حساس ترین موضوعات در دنیا است، لذا دولت ها و غول های فناوری در دنیا قبل از بکارگیری فناوری های جدید بایستی ابعاد مختلف آن را کاملا شفاف سازی کنند.

این نوشتار با هدف بررسی کاربردها و چالش های متاورس در حوزه سلامت در سال 2022 نوشته شد که در مجله EXCLI Journal آلمان با ضریب تاثیر 4 چاپ گردید. همکاران این مطالعه دکتر میلاد احمدی مرزاله، دکتر محمودرضا پیروی و خانم فاطمه شایگانی بودند.

دکتر میلاد احمدی مرزاله، عضو هیئت علمی گروه سلامت در بلایا

لینک دریافت مقاله: https://www.excli.de/index.php/excli/article/view/5017

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 61484
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید